Euroopa Liidu ja Euroopa Komisjoni spordijuhid Spotis!

25.07.2017

Euroopa Liidu ja Euroopa Komisjoni spordijuhid külastasid Euroopas ainulaadset elamusspordikeskust Spot of Tallinn

13. juulil toimus Spot of Tallinnas Eesti Euroopa Liidu (EL) Nõukogu 2017 II poolaasta eesistumise raames EL spordijuhtide elamusspordiüritus. Keskust külastasid EL riikide kõrgeimad riiklikud spordijuhid ja Euroopa Komisjoni Hariduse, kultuuri- ja spordidirektoraadi asejuht Jens Nymand Christensen ning Euroopa Komisjoni spordiüksuse juht Yves Le Lostecque. 

Kõrged EL spordiametnikud said ülevaate Spot of Tallinna saamisloost, võimalustest ja igapäevatoimetustest. Keskuse külastuse raames harrastati ka ise trampoliine, sõideti tõukeratastega ja prooviti teisi erinevaid võimalusi, mida Spot of Tallinn pakub. Külalistel oli võimalus saada ülevaade BMX krossi, tai-poksi, parkuuri ja sportakrobaatika treeningutest. Oma oskusi demonstreerisid ka BMX feestyle, BMX flatland, trikirulluisu ja tõukeratta esinejad. Keskuse omaniku Mait Meriloo sõnul jättis keskus spordijuhtidele kustumatu mulje ja nii mõnegi riigi esindaja tundis huvi, kuidas ka endale taoline spordikompleks rajada. Elavat huvi tundsid Kreeka, Hollandi, Slovakkia, Poola jt riigid.

Spordipäeva raames tutvusid Spot of Tallinna võimalustega integratsiooniprojekti raames esmakordselt ka Eestisse saabunud pagulaspered koos Eesti Pagulasiabi ja tugiteenuste esindajatega. Spot of Tallinna juures tegutseva spordiklubi Airpark esindaja Jaan Tultsi sõnul saabusid pagulaspered Tallinnast, Türilt, Karjakülast ja Harkust ning nende integreerimine Eesti ühiskonda saab toimuda just läbi huvitavate sporditegevuste. Keskust külastasid ka Ida-Virumaa erinevate klubide jalgpallipoisid. Noored peamiselt vene keelt kõnelevad noored said kogemuse edasisteks sporditegevuseks ja kontaktideks kogu eluks. 

Elamusspordipäeva raames külastas spordikeskust 150 erinevat külastajat. EL ja Euroopa Komisjoni spordijuhid viibisid Tallinnas EL eesistumise spordidirektorite kohtumise ja konverentsi “Treenerite roll ühiskonnas. Lisades väärtust inimeste ellu” raames. 

Spot of Tallinna integratsiooniprojekte toetab Integratsiooni sihtasutus läbi projekti „Lõimumise edendamine sporditegevuste kaudu“. Projekti eesmärgiks on toetada spordi valdkonda kuuluvaid ühistegevusi koostöö- ja kaasamisprojektidena, mis parandavad ühiskondlikku sidusust, sh eri keelelis-kultuurilise taustaga inimeste igapäevaste kontaktide teket, suhtlust ja kaasamist ühiskonnas.

Spot of Tallinn on 2015. a. detsembris valminud ja 2016. a. veebruaris avatud lähiregiooni kvaliteetseim, Euroopas omanäolisem ka Baltikumis ainulaadne elamusspordikeskus, kus edukalt toimuvad erinevad sportlikud tegevused, treeningud, koolitused, Eesti ja rahvusvahelised võistlused, vaba aja sisustamine erinevas vanuses noortele ja täiskasvanutele. Ürituste läbiviimiseks ja treeningtegevuse korraldamiseks töötab keskuse juures spordiklubi Airpark MTÜ.  

Share:
<